Комбус

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Освен ако не сте от Северозапада, то тогава със сигурност не знаете какво е Комбус. Сега е време да научите и да почерпите душата си с това невероятно вкусно ястие.

Отворила съм една дебела тетрадка пълна с рецепти, завещана ми от баба ми..и стигам до Комбуса. И понеже уж вече е пролет, и сме зажаднели да се хванем за зелено, и чакаме лапада с нетърпение, ще ви представя това толкова лесно и вкусно ястие, пък нищо че вали сняг. Скоро ще изгрее слънце. И лападът ще цъфне:)

Нужни са ви: 4-5 връзки лапад, 2 глави стар лук ,една връзка пресен лук, няколко сухи червени чушки, сол, червен пипер, джоджен, малко олио.

Сварявате сухите чушки и отделяте месцето. В малко вряла и леко подсолена вода поставяте листата лапад да се попарят. Междувременно запържвате нарязания на дребно лук в малко мазнина, овкусявате с червен пипер и сол на вкус, добавяте лапада, доливате малко от водата в която сте го попарили, изчаквате да клокне няколко пъти. Тогава слагате и месцето от чушките и овкусявате с джоджен.

По-вкусно от това няма как да стане!

От мен, да ви е сладко!:)

Пс. Източник на снимката http://patepis.com/?attachment_id=47541

Това най-много се доближава до вида на бабиният Комбус, с изключение на това, че липсват червените чушки, но когато поникне лападът- ще сложа авторска снимка.:)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s